Mobil din strainatate – Telefon mobil achizitionat din alta tara

by on 30 ianuarie 2017

mobil-din-strainatate

Telefon mobil din strainatate

 

Toti ne-am gandit la un moment dat sa achizitionam un telefon mobil din strainatate. Ne-am impiedicat in diferite probleme: nu se livreaza in Romania, nu stim daca functioneaza in retelele noastre de telefonie, sunt blocate pe retelele mobile din tarile respective.

Mobil din strainatate

Cu timpul problema livrarii produselor in Romania s-a rezolvat, cel putin partial. Exemple de site-uri web care livreaza si in Romania :

O alta problema care ne impiedica in achizitionarea unui telefon din strainatate este compatibilitatea. Nu stim daca un telefonul din strainatate va functiona pe retelele 3G sau 4G ale operatorilor de telefonie locali. In anumite situatii trebuie sa achizitionam incarcator compatibil cu reteaua noastra electrica.

mobil din strainatate

Achizitionare telefon mobil din alta tara

 

Pentru problema mentionata exista site-uri web cu ajutorul carora putem identifica pe ce frecvente functioneaza modelul de telefon mobil pe care dorim sa il achizitionam cat si compatibilitatea lui cu retelele din Romania.

Site-ul frequencycheck.com  te poate ajuta in identificarea compatibilitatii cu operatorii de telefonie a terminalului dorit.

Phonearena.com te ajuta sa identifici modelul de telefon si specificatiile acestuia in functie de piata unde se vinde terminalul mobil.

Pentru a fi sigur ca nu cumperi un telefon mobil blocat pe un operator din strainatate trebuie sa cauti modele „neverlocked” sau „sim-free”.

Important:

  • trebuie identificat foarte bine modelul telefonului pe site-ul de unde facem achizitia;
  • facem un raport realist intre pretul de achizitie din strainatate si pretul de la noi;
  • tinem cont de faptul ca terminalele mobile pentru tarile vestice sunt fabricate in conditii calitative superioare;
  • exista posibilitatea sa nu beneficiem de garantie pentru produsul respectiv;
  • verificam daca terminalul este compatibil cu operatorii nostrii – frequencycheck.com ;
  • in cazul site-urilor de licitatie sau alibaba.com verificam ca expeditorul sa detina referinte bune;
  • accesoriile pentru telefoane sunt de calitate superioara, poate cumparam ceva impreuna cu telefonul mobil din strainatate.