Antivirus fals sau antivirus nedorit

by on 27 februarie 2017

antivirus fals

Antivirus fals

aplicatiile de tip antivirus fals sau antivirus nedorit folosesc vulnerabilitatile sistemului de operare si se instaleaza automat pe PC. Aceste vulnerabilitati pot fi inlaturate prin actualizarea sistemului de operare.

Aplicatia antivirus nedorita este o aplicatie antivirus care se instaleaza ca aplicatie implicita nepermitand antivirusului cu licenta sa functioneze.

Unelete pentru eliminarea antivirusilor falsi:

  • Remove fake antivirus  – aceasta aplicatie inlatura aplicatiile tip fake antivirus
  • Hiren’s Boot CD – este un disc bootabil care are un intreg arsenal de aplicatii inclusiv Remove fake antivirus si malwarebytes
  • Kaspersky Rescue Disk – acest disc bootabil poate inlatura si antivirusi falsi cat si alte tipuri de amenintari. Sistemul pornit prin intermediul acestui disc poate elimina toti virusii cunoscuti de baza de date antivirus Kaspersky.

Aplicatii software pentru eliminarea antivirusilor nedoriti:

 

Daca sistemul de operare este foarte afectat nu putem instala pe el aplicatii gen Remove fake antivirus. Este necesara o devirusare cu Kaspersky Rescue Tool si o eliminare a aplicatiilor de tip Malware cu utilitare de pe Hiren’s Boot CD.  In conditiile acestea daca sunteti un IT-ist incepator sau profesionist este bine sa aveti Stick USB Bootabil sau multi boot cu aplicatiile amintite.

Daca urmariti lista antivirusilor care au unelete de dezinstalare o sa observati cateva aplicatii absente. Aici apar unele suspiciuni legate de seriozitatea acelor aplicatii.

O alta concluzie importanta este utilizarea de software cu licenta, pentru sistemul de operare, pentru programul antivirus si alte aplicatii . La aparitia vulnerabilitatilor sitemul de operare si antivirusul se pot actualiza in bune conditii iar sistemul ramane sigur.

Este important ca actualizarile sistemului de operare sa se faca in mod regulat, preferabil automat. Antivirusul este bine sa functioneze tot timpul, astfel poate acoperii anumite carente de securitate ale sistemului de operare.

Articol despre importanta actualizarilor.