Windows iso downloader – aplicatie imagini iso

by on 31 iulie 2017

Windows iso downloader

Aplicatia windows iso downloader are un sistem de cautare a imaginii windows in functie de versiune .

Este o aplicatie care te ajuta atunci cand nu ai discul de instalare al sistemului de operare.

Windows iso downloader

 

poate fi o solutie atunci cand din gresala ai sters partitia de recovery a calculatorului sau laptopului tau. Daca instalezi o versiune de windows pirat atunci nu poti face actualizarile conform cu articolul Actualizare Windows.

Programul este un executabil care se ruleaza direct . Din meniul „Choose Software” alegem versiunea de windows sau office de care avem nevoie. Apare meniul „Select edition”.

Observam ca pentru versiunile de windows avem versiuni cu terminatia OEM. Aceste versiuni de windows sunt utile atunci cand windows-ul a fost preinstalat pe sistem de catre producator.

Versiunea de windows de tip OEM te ajuta atunci cand ai pierdut discul sau partitia de recovery pentru sistemul de operare preinstalat de producator. Daca pe sistemul tau exista o cheie windows valida, si daca ai factura cu sistemul cumparat, cu  referinta si la sistemul de operare, atunci poti instala windows OEM.

De exemplu, daca sistemul de operare preinstalat a fost Windows 10 Home:

„Choose Software” – Windows 10

„Select edition” – Windows 10 COEM Home/Pro

„Confirm”

„Select a product language” – English  – aici specificam versiunea , daca avem versiunea in limba romana selectam  „Romanian”

apasam din nou „Confirm”

Dupa validarea cererii aplicatia prezinta doua link-uri :

32-bit Download

64-bit Download

Alegeti versiunea dorita .

In meniul din dreapta apar si :

Copy link for 32-bit

Copy link for 64-bit

De aici puteti copia link-ul intr-un browser cu un download manager. Download managerul permite continuarea download-ului daca conexiunea de internet se intrerupe.

Dupa descarcarea imaginii iso a sistemului de operare dorit putem crea un stick usb bootabil cu aplicatia Rufus conform articolului Utilitare USB bootabil.

Se poate crea si un disk dvd bootabil cu aplicatia CDBurnerXP