Calculatorul meu este virusat

by on 30 iulie 2015

Calculatoarul meu este virusat, ce pot sa fac?

Exista aplicatii gratuite care te pot ajuta in curatarea sitemului.

malwarebytes – este o aplicatie antimalware care scaneaza si curata sistemul. Ca orice aplicatie gratuita descarcata de pe net, trebuie sa avem grija ce bifam la instalare. Malwarebytes instaleaza si Anti-Malware Premium ca si versiune trial.

Malwarebytes Calculator virusatChiar si daca sitemul tau nu este virusat este bine sa instalezi aceasta aplicatie. Daca instalarea o faci fara Anti-Malware Premium atunci aplicatia nu ruleaza in background si nu incetineste sistemul.

Daca sistemul este virusat, exista posibilitatea ca link-ul catre malwarebytes sa fie blocat, daca ai avut instalat malwarebytes atunci poti scana cu actualizarile care le are. Dupa scanare exista posibilitatea ca aplicatia sa se deblocheze si poti face actualizari, scanezi din nou si reusesti sa devirusezi.

adwcleaner – este o aplicatie ce nu trebuie instalata, ea se ruleaza direct ca executabil

Se descarca executabilul din link-ul de mai sus si se deschide:

adwcleaner-termene-conditii

AdwCleaner termeni si conditii de utilizare

 

Apasam butonul „I agree” dupa care  programul se actualizeaza

adwcleaner-actualizare

AdwCleaner actualizare baza de date

Dupa deschiderea meniului principal

adwcleaner-fereastra-principala

AdwCleaner fereastra principala

apasam butonul „Scan” si asteptam ca programul AdwCleaner sa termine scanarea sitemului.

Dupa scanare se face curatarea sistemului, apasam butonul Cleaning

adwcleaner-curatare

AdwCleaner apsam butonul Cleaning

Dupa curatare programul cere repornirea sistemului . Inrepornire aplicatia va curata obiectele de start-up infectate sau de tip malware.

Acest program este recomandat pe sisteme care nu mai pot accesa pagini web ale programelor anti malware. Aplicatia are dimensiune redusa si poate fi transferata cu un stick USB pe sistemul infectat. Este o aplicatie care deblocheaza sistemul , astfel incat aplicatia antivirus sau malwarebytes sa poata face o curatare mai buna.

Kaspersky Removal Tool – este o aplicatie de tip antivirus a firmei Kaspersky care ajuta la devirusarea sistemului. Kaspersky Removal Tool este o aplicatie gratuita care nu ofera protectie in timp real.  KVRT este gandit sa scaneze si sa deviruseze sistemul. Executabilul KVRT.exe este o aplicatie cu definitiile de virusi din ziua respectiva, acesta nu poate actualiza bazele de date. Este util pentru scanarea unor sisteme infectate care nu mai pot accesa site-urile de aplicatii antivirus sau antimalware. Aplicatia poate fi descarcata pe un alt sistem si transferata pe sistemul infectat cu un stick sau disc.

Dupa descaracarea aplicatiei la deschiderea aplicatieie avem :

KVRT-accord-utilizator

Kaspersky Virus Removal Tool accord utilizator

KVRT-initializare

Initilaizare KVRT

KVRT-fereastra-principala

KVRT meniul principal

KVRT-scanare

Kaspersky Virus Removal Tool – Scanare

 

Exista si alte aplicatii care ajuta la curatarea sistemului de malware si virusi:

AdAware, Spybot – Search and DistroyComboFix – cu mentiunea ca trebuie sa stii ce faci… , Remove Fake Antivirus – aici puteti vedea ce mare este lista de antivirusi falsi, Rootkit Revealer, TDSSKiller , Si lista de unelte antivirus de la Kaspersky Virus-fighting utilities.

Daca link-urile catre aplicatiile din acest articol nu functioneaza pe sistemul dumneavoastra atunci probabil ca sunteti deja infectat.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.